Casa > Notícies > Contingut

Poc any nou

Feb 08, 2018

Poc any nou (xinès: Xiaonian), generalment una setmana abans de l'Any Nou lunar, també es coneix com el Déu Festival de Cuina, la deïtat que supervisa el caràcter moral de cada família.

Aquí hi ha sis coses que ha de saber sobre el Poc any nou, un altre signe de l'inici de la primavera. 小年夜.jpg

1. Ofereix sacrificis al Déu de cuina

En una de les tradicions més distintives de l'Any Nou és la crema d'una imatge en paper del Déu Cuina, que envia l'esperit del Déu al Cel per informar sobre la conducta de la família durant l'any passat. El Déu de la Cuina és rebut per la casa a través de la pegada d'una nova imatge de paper al costat de l'estufa. Des d'aquest punt de vista, el Déu de Cuina supervisarà i protegirà la llar durant un any més.


La majoria de les ofertes són dolços de diverses varietats. Es pensa que això segellarà la cuina de la boca de Déu i l'animarà a dir només coses bones sobre la família quan ascendeix al cel per fer el seu informe.


2. Neteja de la casa

Entre el Festival de Laba, el vuitè dia de l'últim mes lunar i el Little New Year, el vint-i-tercer dia, les famílies de tota la Xina es comprometen a fer una neteja de la casa completa, escombrant els antics preparats per a l'Any Nou.


Segons les creences populars xineses, durant l'últim mes de l'any, els fantasmes i les deïtats han de triar entre tornar al Cel o romandre a la Terra. Es creu que per assegurar la sortida oportuna dels fantasmes i de les deïtats, ha de netejar a fons les dues persones i les seves cases, fins a cada últim calaix i armari.


3. Menja dolços Guandong

El dolç de Guandong, un tracte enganxós elaborat amb millets glutinosos i blat germinat, és un aperitiu tradicional que els xinesos mengen al Festival del Déu de la Cuina.

4. Pegueu talls de paper a les finestres

En el Petit Any Nou, s'abandona les velles còpies i talls de paper de l'anterior Festival de Primavera, i s'adhereixen noves decoracions de finestres, cartells d'any nou i decoracions auspicioses.

5. Bany i cabell tallat


Com diu el vell refrany xinès, ja siguin rics o pobres, moltes persones sovint tenen un tall de cabell abans del Festival de Primavera. L'activitat de prendre un bany i un tall de cabell es pren sovint en Little Year.

6. Preparatius per al Festival de Primavera

La gent comença a emmagatzemar les provisions necessàries per al Festival de Primavera des del Petit Any Nou. Tot el que cal per fer ofrenes als avantpassats, entretenir els hostes i alimentar a la família durant les llargues vacances s'ha de comprar amb antelació.