Casa > Notícies > Contingut

Com conèixer els microorganismes del sòl

Jun 21, 2019

Hi ha molts tipus de microorganismes del sòl, que es poden dividir aproximadament en tres categories:


image


(1) actiu i propagant-se a la rizosfera (0,1 mm al voltant del sistema radicular) de les plantes, paràsit en les plantes i microorganismes mútuament simbiòtics;

(2) responsables de la circulació de substàncies al sòl i de la descomposició orgànica de microorganismes;

(3) microorganismes no registrats (representant el 99% del total de microorganismes del sòl);


  • Quin és l’efecte sobre la quantitat i l’espècie de microorganismes del sòl?


Al sòl s’afegeixen diferents tipus de matèria orgànica i s’activen diferents tipus de microorganismes.


Els experts creuen que quan s’introdueix una gran quantitat de matèria orgànica al sòl, l’espècie microbiana canviarà molt en poc temps. En aquest moment, es recomana deixar la terra en guàrdia durant més de 3 setmanes per assegurar l'equilibri estable de les espècies microbianes al sòl, i després dur a terme el cultiu de cultius.


A més, els microorganismes són sensibles a les condicions ambientals com la temperatura, el valor del pH del sòl i la humitat.


  • Per què són tan importants els microbis de la rizosfera per al creixement dels cultius?


1. Després de l’aparició de les plantes, els microorganismes que poden conviure mútuament amb les arrels dels cultius poden donar un ple joc a la seva forta resistència a malalties i plagues durant el creixement i desenvolupament dels cultius.


El sistema 2.Root és la base del creixement i desenvolupament del cultiu.


3. Després de la germinació de les llavors, el taproot creixerà al sòl i també creixeran les capil·lars d’arrels fibroses.


4. Les arrels no només absorbeixen aigua i nutrients, sinó que també produeixen secrecions descompostes pels microbis de la rizosfera i reutilitzades.


  • Com formar “estructura d’agregats del sòl”? Què fa?


La formació d’agregats del sòl està estretament relacionada amb els microorganismes. En poques paraules, el sòl es compon de petits gra rodons de terra que s'uneixen entre si per formar una estructura agrupada. Els metabòlits microbians i els hifes enzimàtics es combinen amb els agregats del sòl i les activitats dels animals del sòl com els cucs de terra al sòl condueixen a àrids més grans.


Els pellets petits tenen una millor retenció d’aigua, mentre que els grans granets tenen una millor permeabilitat a l’aire. Aleshores, el sòl amb una estructura d’àrids més desenvolupada té una millor retenció d’aigua i permeabilitat a l’aire, de manera que el sòl és més adequat per al creixement de cultius. També mostra la necessitat de diversos microorganismes.


(és a causa dels abundants microorganismes i animals petits, com els cucs de terra al sòl, que es pot construir l’estructura agregada del sòl i es pot augmentar l’aigua i la fertilitat del sòl)


  • Quin tipus de sòl seria ric en organismes del sòl?


Primer, la matèria orgànica augmentarà i el sòl s’enfosquirà. El valor de pH del sòl oscil·la al voltant dels 6 (adequat per a cultius).


És més, l’augment d’organismes del sòl afavorirà l’aglomeració del sòl i el sòl serà més fèrtil quan hi hagi la quantitat d’aire, aigua i nutrients al sòl.


És urgent reposar els microorganismes del sòl, millorar el contingut de matèria orgànica dels cultius i millorar l’entorn creixent dels cultius.


La millora del sòl és imprescindible!